Adopce na dálku

Adopce na dálku

adopce-headline-300x200 Naše farnost si v roce 2016 adoptovala dvě děti z Indie. Jednou za rok je vyhlášena sbírka a díky příspěvkům naší farnosti se mohou vzdělávat sociálně znevýhodněné indické děti. Je prokázané, že vzdělané děti mají mnohem větší šanci získat kvalifikovanější práci a vymanit se z chudoby. Jako projev vděčnosti podporované děti posílají osobní dopis v angličtině spolu s obrázky. Dopisy a aktuální fotografie dětí si můžete prohlédnout v kostele ve velké síni. Skutečné náklady na vzdělávání jednoho indického dítěte se pohybují kolem 6 500 Kč. Adopci na dálku zprostředkovává Diecézní katolická charita Hradec Králové.

Anthony Felix P.

Anthony se narodil 14. 9. 2004 v Bangalore. Pochází z tříčlenné rodiny. Jeho otec je nemocný a neschopný pracovat kvůli jeho problémům s ledvinami, takže zůstává doma. Matka je živitelka rodiny. Musí platit potřeby rodiny, náklady na zdravotní péči pro manžela a vzdělání pro Anthonyho. Matka se jmenuje Mary Brijita a otec je Philip. Anthonyho oblíbený předmět je matematika. V budoucnu by se chtěl stát hráčem kriketu. Ve škole ho hodnotí jako velmi chytrého a aktivního chlapce, který miluje kriket. Doma velmi pomáhá své matce.

Ashmitha K.

Ashmitha K. se narodila 4. 2. 2010 v Bangalore. Pochází ze čtyřčlenné rodiny. Její otec tvrdě pracuje každý den, aby uživil rodinu a zajistil finance na vzdělávání dvou dětí. Rodina žije v pronajatém domě. Jméno matky je Flora a otec je Kanicka Raj P. Ashmitin oblíbený předmět je angličtina. V budoucnu by se chtěla stát učitelkou. Ve škole ji hodnotí jako velmi roztomilou a aktivní malou holčičku. Miluje zpívání a má vynikající studijní výsledky.